Heren, AHC’31 – SDS’99 2

De eerste zaalwedstrijd van het seizoen is winnend afgesloten. Halleluja, winnen is fijn, winnen is genieten, zeker als je in een dalletje bent gestart.

Dat het niet allemaal van een leien dakje ging maakt de overwinning nog mooier. 7 man sterk, zonder keeper, zonder coach (whatโ€™s new) maar gelukkig allemaal op tijd. Zelfs Silas, die zijn klok 13 uur terugzet had en toch op tijd was (iets met digitale tijdweergave, maar ik snap het nog steeds niet). Toch waren we in den beginne erg apathisch en kwamen we vlot met 0-4 achter. Gelukkig begonnen we langzaam terug te krabbelen en kwamen bij 4-4 langszij , niet in de minste plaats door prima keepwerk van Yair en een iets betere verdediging. Het gevaar kwam eigenlijk alleen van hun linkeropbouwer, met een ongenadig hard schot en zeer zuiver. Het tweede team van SDS is echter een team waarbij de leeftijd toch wel parten gaat spelen. Ons sterkste wapen, STA, kwam goed tot zijn recht en SDS had moeite om het tempo constant bij te houden. In de tweede helft bleven we goed druk uitoefenen op hun aanval en verdediging, waarbij het prima keepwerk van Nadav genoemd en geprezen mag worden. Ook een paar verdedigende blokken deed het moraal van de tegenstander geen goed. Na 15 minuten in de tweede helft was de buit al binnen, helaas had de tegenstander daar toch enige moeite mee. We lieten ons niet van de wijs brengen en de eerste overwinning van het zaalseizoen is een feit.