Lotus DS 3 – AHC DS 2 – door Wieke

Uit tegen Lotus. Altijd lastig…

Tenminste als we Linda mochten geloven, want die kwam met allemaal enge verhalen over een turbo-opbouwster met een brace van haar tenen tot haar kruin en hoekspeelsters die vanaf de achterlijn konden scoren.

Oké, oke, schijnbaar zijn we tijdens de oefenwedstrijd naar aanvang van dit seizoen redelijk weggespeeld, dus een beetje geïntimideerd waren wij wel. Maar we zijn het seizoen goed gestart en na 2 prima wedstrijden (1 x gewonnen, 1 x gelijk) zaten we in een winning mood en van plan daarin te blijven. Gelukkig had Tom een uitstekende vervangende coach geregeld: Rosalie! en die had voor elk gevaar een verdedigingsstrategie.

Helaas gingen we niet zo flitsend van start als dat we van plan waren. ‘The Brace’ bleek er niet te zijn, maar toen we in de eerste 10 minuten 4 keer vanuit een kleine hoek werd gescoord, hoorde ik naast me op de bank: ‘aha… dus hier had Linda het over…’ Daarnaast bleek de mid-achter ook aardig te kunnen schieten, dus halverwege de eerste helft stonden we met 6-2 achter.

Daar lieten wij het niet bij zitten en conditioneel waren wij duidelijk sterker (mag ook wel met 5 wissels op de bank). Dus toen zij minder scherp gingen schieten en er een paar ballen op de handen van Annet eindigden gingen wij los op de STA. Dat ging al een tiet. De ene na de andere bal ging er in dus we gingen de rust in met 1 punt voorsprong. Ruststand 7-8.

De tweede helft probeerde de scheidrechter nog even zijn stempel op de uitslag de drukken door Lotus 5 pingels te geven en ons 3 x 2 minuten (de helft was onterecht). Maar wij waren niet te beïnvloeden en beleven rustig door scoren. Annet stopte nog 2 pingels en de ‘twee minuten’ speelden we zo rustig uit, dat Lotus geen kans kreeg om met een man meer aan te vallen.

Het was niet het meest spectaculaire handbal met een hoop vrije ballen en misschien wat tijdsspel hier en daar (waar gelukkig niet door gevloten werd), maar ik denk dat we nog nooit zo ‘slim’ een wedstrijd hebben uitgespeeld. Eindstand 11-14.