Verslagen van de dames 1

———Wedstrijd Dames 1, 3 maart
Zondag 3 maart stond de wedstrijd tegen Vriendschap/TOB dames 1 op de planning in Noord. Dit zou niet een al te moeilijke wedstrijd worden en dat was maar goed ook. Bij veel stond carnaval ook op de planning dat weekend, dus 100% fit is maar de vraag… We begonnen de wedstrijd met een volledig team, geen geblesseerden en afwezigen! Het tempo van Vriendschap/TOB dames 1 lag niet al te hoog. We zijn er in mee gegaan, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Van een snelle STA was niet bepaald sprake. Gelukkig speelden we nog steeds beter handbal dan de tegenpartij wat maakte dat we met een paar punten uitloop, toch steeds voor bleven. Ondanks dat het geen geweldig handbalspel was gingen we met het doel van 35 doelpunten de tweede helft niet. De tweede helft liep al een stuk soepeler. Helaas maakte Rosine in de laatste 2 minuten een vervelende misstap, waardoor ze moest stoppen met keepen. Ongelooflijk balen, maar er is gelukkig niks gescheurd! Met Violet in het goal de laatste twee minuten hebben we de wedstrijd kunnen afsluiten met een eindstand van 20-31. De 35 doelpunten helaas niet gehaald, maar wel de punten mee naar huis!

———Wedstrijd Dames 1, 10 maart
Op 10 maart hadden we de laatste thuiswedstrijd van het seizoen! De laatste drie wedstrijden zijn tegen de betere ploegen. Vandaag stond KDO Dames 1 op de planning. KDO staat momenteel 2 plekken onder ons op de 4e plaats. De eerste helft liepen we erg gelijk op. Het was gelijk duidelijk dat deze tegenstander erg fysiek speelden en de scheidsrechter niet heel veel straffen uitdeelden. Dat maakt het toch een ander spel. Handballend waren wij beter, dus dat moet je dan blijven doen! Na de blessure van vorige week moedigde Rosine ons aan vanaf de bank. Gelukkig kon Annette te hulp schieten en onze wedstrijd keepen. Dankjewel Annette! Met een tussenstand van 10-10 gingen we rust in. Na een peptalk van Roy startten we de tweede helft. De scheidsrechter was niet ruim met het straffen, maar er kwamen eindelijk wat tijd straffen. We kregen er flink van langs fysiek gezien. Maar gelukkig ging het handballend goed, we lopen uit! Met eerst een verschil van 2 goals en uiteindelijk richting de 4 goals, hadden we deze wedstrijd in the pocket. Met een eindstand van 22-18 hebben we de tweede plaats veilig gesteld. Nu nog de laatste twee wedstrijden tegen de nummer 3 en 1 knokken. Net zoals we vandaag hebben gedaan! Tot volgende week.