Linda: Hashtag Doorknokken

Zondag stond de uitwedstrijd van het leukste team DS2 tegen de meiden uit Baarn op het programma. De motivatie en winnaarsmentaliteit bleek al uit het whatsapp-gesprek in de ochtend; ‘holy moly, 5 wissels?! Vinden jullie het goed dat ik dan thuis blijf ‘werken’ meiden?’. Geheel terecht werd dit in 5 snelle reacties in de kiem gesmoord en vertrokken we met de voltallige selectie naar ’t Gooi. Daar aangekomen bereikte ons het vervelende nieuws dat onze goalie Annette helaas niet kon komen en werd er tevergeefs geprobeerd een andere keepster te zoeken. Onze topper Linn pakte de handschoen op en maakte zich klaar voor een middagje onder de lat. Onder leiding van Roy begonnen de dames goed aan de wedstrijd met het eerste doelpunt van de middag voor AHC. Altijd een lekker begin! De tegenstander plaatste een paar harde schoten die allemaal door onze dekking werden geblokt of door onze keepster gepakt konden worden. Het vertrouwen van Linn groeide met de minuut. In de eerste helft bleef de tegenstander vlak in de aanval en konden wij ze met goed aanpakken buiten de negen-meter houden. In onze aanval ontstonden gaten op de cirkel en werd vaak de vrije man gevonden. Zo kwam de ruststand uit op 6-8 in het voordeel van AHC. Dit waren al bijna net zoveel doelpunten als in de gehele wedstrijd van vorige week.

In de rust gaf Roy ons complimenten en de waarschuwing niet in het slome spel van HCLB mee te gaan. Helaas kwamen we niet zo sterk uit de kleedkamer en keken we na 20 minuten tegen een achterstand van 2 doelpunten aan. De laatste tien minuten werden nog bloedstollend spannend en ging het gelijk op. De dekking was weer fel en met een mooi schot van Marieke kwamen we op gelijke hoogte met nog 1,5 minuut op de klok. Een schot van de opbouwster van HCLB werd gevangen door Linn, de Dries sprintte weg voor een break out en een mooi geplaatste pass van Suus bleek de assist voor het winnende doelpunt: 16-17!

Na het douchen bleek dat er een special guest geregeld was om onze overwinning te vieren, niemand minder dan Diederik Samson stond te speechen in de kantine! In euforische stemming vertrokken we terug naar Amsterdam. Zondag 27 november om 12.45u zijn de sporthallen Zuid het decors voor de topper tegen Lelystad. Dit is ook de wedstrijd met de langverwachte rentree van onze Gina, dus komt allen!