AHC’31 en kinderen gaan heel goed samen!

AHC’31 werd benaderd door stichting Dynamo Amsterdam met de vraag of wij handballessen kunnen verzorgen. “Maar natuuuuuuuurlijk” zeiden wij in koor! En daar gingen we!

Na lang beraad over wie er het beste is met kinderen en waarvan de kans dat hij of zij ze weet te motiveren tot sporten in teamverband kwam de volgende naam niet naar boven. Tommie Pit! Maar roeien doe je altijd met de riemen die je hebt. Zo ook Peppe. Dit vragenwonder zou een excellent politicus/journalist/interviewer kunnen worden. Tonnen vragen paraat, kordaat doorvragen en de ondervraagde zodanig in de verbale hoek weten te manoeuvreren dat Peppeuiteindelijk wint. Good job!

Tommie kan tot 3 tellen! Waarom? Omdat je maar 3 passen mag zetten met handbal. Verder hoeft Tommie niet te tellen. Nee echt! Tommie kan niet tot uhm 9, komt dat na 3?, tellen! Zo wil Tommie graag een PS3+1!

Ongeloofwaardig natuurlijk, maar het ging er in als zoete koek. Mijn moeder zegt altijd: “Als de koek zoet is, zoet de koek niet de zoeter, maar koekt de zoeter de koek!” Ik begreep hem nooit, maar na een paar handballessen te hebben gegeven aan jong aanstormend talent is dit ineens heldere taal geworden. Over jong aanstormend talent gesproken, even een korte uiteenzetting van het aanwezige talent. Bijvoorbeeld Shon. Shonis kort, maar niet te kort! Hij is precies kort genoeg, maar komt qua handbaltalent niets te kort. Of hij de bal nu lang of kort in de hoek moest gooien., voor Shon een kort kunstje! Dit soort talent loopt dus rond zonder club en dat is zonde! Nog een talent, mevrouw ‘als mijn haar maar goed zit Shanelle, ‘. Deze doerak kan mijn breaks vangen! En ik kan, zoals iedereen weet geen breaks gooien! Ze heeft er in de partijvorm geen één laten vallen! Sterker nog, ze ving ze direct met 2 handen op om vervolgens op doel af te stormen. Een soort Pèlle zeg maar! Daar waar ze Shon aanspeelde, maakte hij er direct korte metten mee en stonden we snel op comfortabele voorsprong! Ongelooflijk.

Hartelijk dank voor jullie inzet Stefan, Shon, Shanelle, Maedy, Michelle, Kima & Peppe!

Hoe sluit je een succesvolle handbalstage af? Met een foto natuurlijk… Dank aan Mink Vossen voor de begeleiding namens Dynamo!

v.l.n.r: Boven; Stefan, Mink, Shon, Shanelle, Maedy, Onder; Peppe

v.l.n.r:
Boven; Stefan, Mink, Shon, Shanelle, Maedy,
Onder; Peppe

AHC'31

Tsja,....

1 reactie

  1. Tommie Pit schreef:

    Kinderen zijn superleuk!

Translate »