Dames 3, Dames 2 vs Zeeburg

Zowel de D3 als D2 moesten zondag tegen Zeeburg. Zeeburg, nooit wars van een beetje aanpoten, had in beide teams speelsters die wel een balletje konden gooien. Dat het geen gemakkelijke dag zou worden was dus al duidelijk.

Echter, als je ook tegen de scheidsrechter moet spelen, is elke wedstrijd moeilijk. Onze dames 2 had nog mazzel met de leidsheer daar hij zijn belachelijke beslissingen en onkunde ook veel op de tegenstander botvierde. De dames 3 trokken echter het kortste strootje en hadden werkelijk waar elke rare observatie en beslissing van deze man tegen. Dit helpt natuurlijk niet en is ook moeilijk voor de moraal. Zowel de 3 als de 2 speelden een puike pot en hadden meer verdiend. Daar waar de dames 2 denk ik nog verdiend verloren, zijn de dames 3 een spreekwoordelijk oor rijker. Jammer. Ik kreeg niet de indruk dat het bewust was, sterker nog, de onbekwaamheid droop er van af. Desalniettemin erg zuur.

Scheidsrechters. Je bent altijd blij dat ze er zijn, maar het is ook wel eens flink op de nagels bijten. Nog gekker is het wanneer je het beleid van het NHV van de laatste jaren analyseert op dit vlak. Onze competente scheidsrechters mogen niet meer punten verdienen na een aantal gefloten wedstrijden en dus moeten we ook nieuwe scheidsrechters in opleiding voor de leeuwen gooien om maar aan de punten te komen. Waarom? Dat weet alleen het NHV. Ook in de hoofdklasse waar onze heren acteren is het kommer en kwel. Een verkeerde observatie doen wij ook wel eens, maar de toelichting van de leidsheren of dames roept vraag meer vragen op dan dat het beantwoord.

En nu? Niets. Clubs roeien met de riemen die ze hebben en proberen het hoofd boven water te houden terwijl ze moeten voldoen aan de regels gesteld door het NHV. Groeien als club is onmogelijk in grootstedelijke gebieden qua faciliteiten zoals halruimte. Jeugd valt op die manier niet te onderhouden en behouden. De spoeling wordt daardoor dun. Waar het nu nog hosanna is omdat onze oranje dames het goed doen, voorspel ik weinig goeds voor het Nederlandse handbal wanneer hier geen verandering in komt.

Nog een pluim aan speelsters van alle 4 de teams. Prima gedragen richting de leiding. Je ziet dit soort wedstrijden ook wel eens ontsporen in onsportief gedrag. Chapeau! Want dat hoort ongeacht hoe de leiding vorm geeft aan handbalregels. Tot volgend jaar!

AHC'31

Tsja,....

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate ยป