Dames 2 Aristos – AHC’ 31 door Lieve

Ingezonden gevoelig stukje door Lieve!

Afgelopen donderdag hebben de dames van het Dames 2 team van AHC’31 voor het eerst samen gespeeld. Na het werk heeft iedereen zich gehaast verzameld in een uithoek van Amsterdam om Aristos in te maken. Dames 2 werd verteld dat het een pittige wedstrijd zou worden. Vol goede moed begonnen we aan de opwarming. Keepster Annette sprintte 1 minuut voor aanvang van de wedstrijd de zaal binnen. Na de begroeting (Rosalie kan dit uitermate goed) begonnen we opgelucht aan de wedstrijd.

De dekking van Aristos was slecht; overal waren gaten. Niemand gaf elkaar rugdekking, dus het was voor AHC’31 makkelijk om hierdoor heen te breken en al gauw kwamen we op een mooie voorsprong. Het armtrekken van Aristos zorgde voor veel penalty’s (ik gok een stuk of 8). De snelle tegenaanval werd ook een aantal keer goed benut. Ook de binnensper met de cirkel werd fantastisch uitgespeeld. AHC’31 zat goed in de wedstrijd.

In de verdediging was het soms nog een beetje zoeken naar de posities. Spelers stonden op andere posities en vooral met de 5-1 verdediging ging dit mis. Tijdens de tweede helft zakten we even in door een slecht schuivende verdediging en gehaaste tegenaanvallen, maar gelukkig herpakten we ons weer en werden de gaten de weer gevonden. Met een eindstand van 20-12 in ons voordeel hebben we een goede start gemaakt van een mooi seizoen!

Coaches Suus en Gabi en keepster Annette bedankt!