Wedstrijdverslag 2 November: Zaanstreek DS2 – AHC’31 DS2

Van uw verslaggeefster, Rosanne Koekkoek

Nog op een roze wolk door de winst op US vorige week reisde Dames 2 van AHC in alle vroegte af naar Zaanstreek om het daar op te gaan nemen tegen het tweede team van de gelijknamige cub. De vogeltjes floten vrolijk bij het zien van daglicht toen wij al om half 10 (!!) uit de auto stapten bij Sporthal de Tref. Helaas gingen wij de wedstrijd in met het gemis van 3 speelsters. Een geluk bij dit ongeluk was dat Lieve ons kwam versterken. Met drie wissels (waarvan Daphne nog met een dikke enkel) op de bank startten wij de wedstrijd.

Het team van Zaanstreek leek “oud”, maar bleek snel. Gelijk na één aanval hadden wij al een tegendoelpunt. Scherp aan de wedstrijd beginnen was er niet bij. Zonder Tommie die om de minuut ‘handen omhoog!!’ riep, bleek het erg lastig om de zeer scherpe afstandsschoten van onze tegenstanders te blokken. Ook in de aanval liep niet alles op rolletjes. Zaanstreek verdedigde erg offensief. Er vielen gaten op de cirkel en in het midden, maar daar gingen zij beter mee om dan wij. Van onze kant kwamen er een aantal goede schoten op doel, maar helaas stond daar een beer van een keepster. Maar dames, dat is geen reden om de handjes van de keepster van de tegenstanders warm te gooien!

Na een peptalk van Suzanne in de rust (ruststand 10-3, waarvan 1 penalty voor ons) begonnen we weer vol goede moed aan de wedstrijd. De verdediging ging een stuk beter en er werd meer gepraat. Minder balverlies leidde tot minder onderscheppingen van de tegenpartij. Ons uitstappen op de afstandsschutters werd helaas niet altijd beloond; de doelpunten die we tegen kregen vlogen bijna allemaal scherp de kruising in. Ook de verdediging van de tegenpartij was goed; buiten twee penalties hebben we geen enkel doelpunt weten te maken. Puntje om op te trainen: omgaan met een offensieve verdediging en uitstappende hoeken. Onze mindset was goed: de koppies gingen niet hangen en we hebben gevochten. Zaanstreek won de pot door zorgvuldigheid en communicatie: eindstand 17-5.

Helaas geen twee punten voor Dames 2, maar wel weer een ervaring en diverse leerpunten rijker. Op naar volgende week. VIDO uit, altijd lastig.

AHC'31

Tsja,....

Dit vind je misschien ook leuk...

Translate »