Toernooi Zaanstreek Eerste Pinksterdag

 • DSC_0095
  BETER
 • DSC_0100
  HUP
 • DSC_0113
  BAM
 • DSC_0120
  HAHA
 • DSC_0122
  SNAP!

Zondag 15 mei 2016, Eerste Pinksterdag. Hoog tijd om weer eens mee te doen aan een buiten toernooi op een mooie lentedag! Echt lenteweer beloofde het jammer genoeg niet te worden, maar dat gaf niet, we waren er klaar voor om alles te winnen! Om 9:45 uur verzamelden we bij sportpark Jagerveld te Zaandam voor het toernooi wat handbalvereniging Zaanstreek voor de vijfde keer organiseert bij hun clubhuis/buitenveld. We waren in de veronderstelling dat we ruim op tijd waren voor onze eerste wedstrijd toen werd omgeroepen dat AHC’ 31 om 10:00 uur werd verwacht te spelen. Uhhh, hoe kan dat nou?! Het wedstrijdschema was blijkbaar de dag er voor aangepast omdat er in de poule een team was uitgevallen. Daar hoor je dus rekening mee te houden hebben wij nu geleerd…

Iets later dan gepland waren we klaar om te spelen. Onze tegenstanders (Achilles) schenen het overigens  helemaal niet erg te vinden dat we laat waren, aangezien op het moment dat we zouden moeten starten een grote regenbui voorbij trok. Een heus waterballet hebben wij dus gelukkig gemist, alhoewel handballen op een nat asfaltveld met een natte bal best moeilijk is en niet echt handbal te noemen is. Gelukkig hadden onze tegenstanders hier ook moeite mee en hebben we in 15 minuten spelen nipt met 2-1 gewonnen.

We speelden in totaal 4 wedstrijden van een half uur, (uitgezonderd onze wedstrijd dus), met telkens anderhalf uur pauze er tussen. Op deze momenten konden we de wedstrijden uitgebreid evalueren, onze tegenstanders bestuderen, bijpraten, andere wedstrijden fluiten (Anamaria, Eline en Lieve), bijpraten, ons energieniveau op peil houden, genieten van de constante cacaolucht van de fabriek dichtbij, afgewisseld met aroma’s van hamburgers die in de tent naast ons werden gebakken.

Ten tijde van de tweede wedstrijd was het gelukkig weer droog en speelden we ditmaal op gras. Dat ging stukken beter: Marina stond lekker te keepen en we speelden allemaal goed samen. Met 8-4 hebben we deze wedstrijd tegen de thuisploeg (Zaanstreek 2) dik verdiend gewonnen. Zaanstreek was tevens erg sportief en complimenteerde Marina zelfs met een prachtige save na een break out.

De laatste twee wedstrijden waren weer tegen dezelfde tegenstanders. Deze gingen toch wat lastiger, en zonder scorebord was het ook lastig bij te houden wie er überhaupt voor stond. Daarom zetten we ons voor de volle 100% in, wat bij allebei de wedstrijden resulteerde in een eindstand van 7-6. Dat betekent dat we de winnaars zijn geworden van poule Q en onze missie is behaald: oftewel, KAMPIOENEN!!!!! Marina heeft thuis de beker als bewijs voor wie het niet geloven kan.

Al met al was het een mooie gezellige dag met een top resultaat! Hoewel het één van de koudste Pinksterdagen ooit schijnt te zijn geweest, viel het ons reuze mee en zijn onze gezichten zelfs verbrand. Zaanstreek, bedankt voor de organisatie en hopelijk tot volgend jaar weer!

Karlijn

AHC'31

Tsja,....

1 reactie

 1. Willy Nagtegaal schreef:

  Brengt oude herinderingen op

Translate »