In memoriam René Blaauw

In memoriam René Blaauw

31-7-2016

 

Vorige week bereikte ons het treurige nieuws dat René Blaauw, vader van Daan, op 22-7-2016 na een ziekbed van 9 maanden is overleden.

We kennen René als een rustige, relaxte en integere man. Een echt familie mens, die Loes en Daan altijd voorop stelde. Toen Daan als kleine jongen bij AHC’31 kwam handballen stonden René en Loes elke wedstrijd aan de kant. Daan en de andere jongens moesten naar de uitwedstrijden gebracht worden en hierin droeg René een flinke steen bij. Ook bij de thuiswedstrijden waren zij beide van de partij. René was geen vader die stond te tieren langs de lijn maar rustig zat te genieten van zijn zoon die met zijn vrienden een leuk potje handbal speelde.

Naast trouwe supporter en transporteur van het jeugdteam was hij altijd bereid om verenigingstaken naar zich toe te trekken. Zo was René onder andere de materiaalbeheerder, prepareerde hij de buitenvelden en hielp hij samen met Loes bij het samenstellen van de Ballista. De Ballista was destijds niet digitaal en bestond nog uit noeste arbeid zoals knippen, plakken, kopiëren, printen, vouwen en nieten.

Als je René vroeg of hij misschien wat meer handbal inhoudelijk zaken wilde doen, zoals scheidsrechter of coach dan kreeg je echter een resoluut ‘nee, dat kan ik niet’ als antwoord. Dit onderstreept de integriteit van René, er werden geen doekjes om gewonden. Je wist precies wat je aan hem had en waar je aan toe was. Al met al, samen met onafscheidelijke Loes, de ideale verenigingsouders.

De laatste jaren kwamen René en Loes wat minder vaak bij de wedstrijden, Daan hoefde inmiddels niet meer gebracht en gehaald te worden. Desalniettemin kwamen ze een paar keer per jaar genieten van al onze jongens maar met name van hun Daan.

René is 64 jaar geworden en dat is veel te jong. Wat een enorm gemis voor Loes en Daan. Wij wensen hen heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

 

Namens het bestuur van AHC’31

Minko Harms, Stefan Harms

AHC'31

Tsja,....

Dit vind je misschien ook leuk...

Translate »