Erik’s verslag van de Dames combinatie tegen KDO

Omdat ik vaak zelf moet spelen had ik dames van AHC nog maar een keer gecombineerd met Westsite 5 zien spelen. Dus om het goede jaar met nieuwe ideeen voor de training in te gaan kon ik een oefenwedstrijd kijken. Terwijl Ajax Feyenoord versloeg in de Arena waar het dak brak van de sneeuwstorm die over Amsterdam kwam speelde de dames een leuke oefenwedstrijd tegen KDO.

De jonge meiden van KDO begonnen enthousiast tegen onze routiniers. Met wat leuke wissels zag het er uit als mooi handbal, maar na een keer succes van KDO hadden Laura en Saskia het midden op orde en werden de wissels afgestopt. Aanvallend liep het de eerste helft nog niet echt en gooiden we de bal in de handbal van de keeper wat vaak resulteerde in een break van de tegenstander. Maar gelukkig hebben we Annette nog die veel eruit hield en ons toch een beetje in leven hield. 6-13.
De tweede helft zou de vermoeidheid toe kunnen slaan, de laatste 5 minuten van de eerste helft van ons was slordig en KDO scoorde ook gelijk in de tweede helft, maar of de tegenstander nou zo moe was? ik hou het erop dat onze dames heel goed gingen spelen. Patricia maakte een mooie passeer beweging, Saskia en Gina werden op de cirkel vrij gespeeld en Sara ging ook scoren vanaf de hoek. Zo werd het toch nog een spannende wedstrijd. We gingen ineens alles scoren en Annette hield nog wat penalty’s tegen. Vlak voor het eind scoorde Gina zowaar nog een break-out direct aangegooid door Annette en daarmee wonnen wij de tweede helft met 11-6. Zo konden we met een goed gevoel de sneeuw in richting huis. Op naar volgende week als de competitie weer doorgaat.