Dames 2, AHC’31 – Meervogels 2

Zondag 24-1-2016, Calandhal Amsterdam

Precies 3 weken waren geleden waren we te gast bij de Meervogels. We speelden toen niet op ons best, de scheids zat niet mee en de tegenstander had een goede keeper in het doel staan. Dat duel verloren we dan ook met 9-8. Maar op deze vroege zondag ochtend stond er een fit team in blauw tenue klaar, om een lekkere pot te gaan handballen. Na een goede warming-up, en wat laatste aanwijzingen aan elkaar hoe dit spel te gaan spelen, riepen we na de begroeting met een lach op ons gezicht: “Eén voor allen, allen voor één!”.

Oef, de eerste break van de Meervogels werd al snel gelopen en maakte het meteen 1-0. Dit was niet de bedoeling, dus koppies erbij, focus en knallen! Al snel hadden we door dat nummer 3 en 5 vast gezet moesten worden waardoor de Meervogels uit hun spel raakten. Op een enkele break na waar we net niet snel genoeg actie op ondernamen, stond onze verdediging sterk. We stapten goed uit, schoven mee en steunden elkaar waardoor er maar weinig gaten voor de tegenstander te vinden waren. In de aanval kwamen we ook al snel lekker in het spel. Een paar mooie wissels en goede druk naar het doel toe waardoor er aantal prachtige doelpunten gemaakt werden. De privé training van dinsdag had dus duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Ook Wendy had zichzelf goed herpakt na vorige week en wist feilloos de juiste hoekjes op de juiste momenten te pakken. Hier en daar gaf Marina nog wat handige tips en speelde ook Anamaria (aka Ana-Mario) een lekker en fanatiek spel (meiden, nog bedankt voor jullie enthousiasme en inzet!). De positieve vibe was duidelijk aanwezig, ook al speelde dit team niet in hun eigen hal de thuiswedstrijd. Maar misschien zorgde juist ook dat wel voor wat extra focus en pit. Zo eindigde deze pot in een mooie stand van 14-8. Op naar de volgende overwinning!

Feitje: er is gescoord door Moniek (4), Susan (2), Karlijn (2), Anamaria (2), Trudy (2), Yvonne (1) en Marieke (1, voor the boy)!

AHC'31

Tsja,....

5 reacties

 1. Tommie Pit schreef:

  BAM! #TROTS

 2. Wendy Cuperus schreef:

  Je kan hem niet openen Tommie Pit ..tenminste ik niet, gebeurd niks als je er op klikt

 3. Linn Sawade schreef:

  Goed stukje Trudy van Ruiten!

 4. Marina van Bree schreef:

  Was een leuke wedstrijd dames!

 5. Karlijn Verkleij schreef:

  Haha vooral het plaatje er bij maakt het helemaal af ^^

Translate »