Aristos 3 – AHC’31/Westsite 19-21, door Stefan Harms

Nog een paar weken en dan gaat het (zaal)seizoen voor de heren weer van start. Ook dit jaar zal dat gaan in de vorm van een combinatieteam met Westsite die tot op heden nog steeds erg goed bevalt. Ter voorbereiding stond er vandaag een vriendschappelijke wedstrijd tegen Aristos 3 op het programma, een leuke tegenstander (ook 1e klasse) om te kijken waar we staan.

Zoals wel vaker begon het allemaal rommelig: 3 laatste moment afzeggingen en een kleine miscommunicatie waardoor onze keeper bij de verkeerde hal (Caland) stond. Dus, als een gek heen en weer naar de Calandhal om nog op tijd terug te zijn en het lukte! 5 minuten voor tijd iedereen aanwezig en klaar om te beginnen, zij het niet dat ik nog een belletje kreeg van mijn werk. Gelukkig duurde dat niet al te lang en kon ik een paar minuten te laat als enige wissel op de bank plaatsnemen.

We begonnen wel goed aan de wedstrijd. Aristos koos ervoor om ver uit te stappen en dat ligt ons over het algemeen wel. Met een mooie aanvallen (vooral Alex was op dreef) creeerden we de ene na de andere open kans. Jammer alleen dat bij ons allemaal het vizier nog niet altijd op scherp stond en we dus niet ver wisten uit te lopen, ruststand: 9-11.

De 2e helft moesten de jongens het helaas zonder mij doen, schouder werkte weer eens niet mee. Geen wissels dus meer, altijd lastig. De tactiek werd daarom ook aangepast naar ‘vertragen’. Een tactiek waar wij wel raad mee weten en zo wisten we het dan ook voor elkaar te krijgen dat we niet werden overlopen door de (gemiddeld veel jongere en fittere) mannen van Aristos. Ze hadden inmiddels wel door dat ver uitstappen tegen ons niet handig is en ze zakten in de verdediging wat meer terug. Wij hadden daar duidelijk moeite mee. Minder kansen en mooie aanvallen maar de kansen die we kregen werden, in tegenstelling tot de 1e helft, nu wel afgerond. Verdedigend stonden we goed en ook Atilla stond prima te keepen. Met nog een minuut of 20 te spelen waren we zelfs uitgelopen tot 11-16. Daarna werd het moeilijk, de energie begon op te raken. Langzaam maar zeker kwam Aristos steeds dichter bij maar we bleven op de been en wisten met een eindstand van 19-21 de eerste overwinning van het seizoen binnen te slepen. Geen slechte prestatie denk ik, hier kunnen we op verder bouwen. Op naar de eerste competitie wedstrijd!