2011: AHC’31 80 jaar

In 2011 bestaat AHC’31 80 jaar. Komend seizoen zullen wij dit jubileum uitgebreid vieren. Vandaag was ik in onze materialen ruimte op het Olympiaplein en vond daar een brief van ons jubileum van 5 jaar geleden. Om alvast in de stemming te komen:

 

AHC’31 bestaat dit jaar 75 jaar. Dit heugelijke feit is te danken aan een aantal families die door de jaren heen de club gedragen heeft. Het is dus een soort van familievereniging. Dankzij deze families en alle andere vrijwillegers bestaat AHC’31 75 jaar.

 

Zo’n 30 jaar terug was AHC’31 met NILOC en Aalsmeer de top van het Nederlands heren handbal. In de oude RAI, met zijn houten tribunes gebuld met veel publiek, werden toen vele plaatselijke derby’s gespeeld. AHC’31 heeft zelfs spelers geleverd voor het nationale team. Zoals o.a. Bob Sondar en Kees Swart.

 

Ook op bestuurlijk niveau heeft AHC’31 landelijk zijn steentje in de NHC bijgedragen, Max Rijkenberg werd bondsvoorzitter en Piet Storm nam zitting in de financiele commissie van het verbond. Dus al met al is AHC’31 een begrip in handballend Nederland.

 

Names het NHV mag ik jullie een cadeau overhandigen. Op de leeftijd van 75 jaar hebben sommigen wat moeite met de tijd maar ik heb de indruk dat dit bij jullie niet het geval is.

AHC’31 proficiat met jullie 75 jarig bestaan, op naar de 100, veel succes de komende 25 jaar.

 

Ook nieuw: dit artikel uit de Parool (2009), een intervieuw metย Pim Storm en Audrey van Raalte over het laatste kampioenschap van AHC’31.

AHC'31

Tsja,....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate ยป