Heren verslagen GALORE!!!

AHC/Westsite 1 – Voice 1 22-20
De eerste wedstrijd van het zaalseizoen en ook gelijk de eerste keer in de nieuwe samenwerkingsvorm. Dit jaar hebben we namelijk Westite 1 en AHC/Westsite 1 samegevoegd to één team: AHC/Westsite 1. Dat betekend voor de AHC-ers dat we nu een klasse hoger spelen en dus nieuwe, onbekende tegenstanders. Voice is zo’n onbekende, tenminste voor mij dan. Geen idee wat te verwachten het veld op maar kreeg al snel het idee dat we minimaal gelijkwaardig zouden moeten zijn tegen dit team. Ondanks dat we al gauw tegen een achterstand aanliepen bleef ik dat gevoel houden. Verdedigend deden we het best aardig en aanvallend was het ook niet heel slecht behalve dan dat we, of eigenlijk voornamelijk ikzelf, vrij veel open kansen miste. Tot ongeveer een kwartier voor tijd was de achterstand opgelopen tot een punt of 5 waarna het wat beter begon te lopen en we onze kansen wel benutte. Langzaamaan werd de achterstand weggewerkt en omgezet in een voorsprong die we niet meer weggaven. Uiteindelijk denk ik dat we tevreden mogen zijn over deze wedstrijd: we zijn blijven vechten en verdedigend stonden we goed. Op naar de volgende!

Venus/Nieuwegein 2 – AHC/Westsite 1 26-13
Venus/Nieuwegein is voor mij een wat bekendere tegenstander, voornamelijk van veldwedstrijden. Het is een zeer goed op elkaar ingespeeld team met een aantal leuke systeempjes. In de vorige wedstrijden hadden we absoluut geen antwoord op deze systeempjes en werden we helemaal weggespeeld. Dit keer hadden we de systeempjes aardig onder controle zodat we er (helaas) achter konden komen dat ze ook vrij goed van de 2e lijn kunnen schieten. We werden dus alsnog weggespeeld. Daarnaast wisten we aanvallend helemaal niets te brengen waardoor we met dubbele cijfers klop op de broek terug naar huis konden. Vrij pijnlijk. Wellicht gedeeltelijk te maken met het feestje van de avond ervoor? (was wel erg leuk btw) Volgende keer beter.

AHC/Westsite 1 – HAVAS 2 26-30
Geen feestje dit keer en dus geen excuses. De wedstrijd begon gelijk opgaand: puntje voor, gelijk, puntje achter etc. Tot 25 minuten in de eerste helft bleef dit zo en leek het erop dat het tot het eind spannend zou blijven. Helaas liep het anders. In 5 minuten tijd wist HAVAS een voorsprong te nemen van 5 punten. Het was een beetje ongelukkig allemaal: onterechte penalty tegen, open kans gemist, 2 minuten straf en weg waren ze. Zonde want ook de 2e helft gingen we gelijk op: als zij scoorde, scoorde wij en als zij miste, miste wij. Kortom, we kwamen maar niet dichterbij en HAVAS speelde het goed uit. Geen wedstrijd om ons voor te schamen denk ik. Voornaamste verbeter puntje is de verdediging, 30 goals tegen was te veel.

Smeeing/BDC 2 – AHC/Westsite 1 32-20
Na de nieuwe samenwerking hebben we 15 man tot onze beschikking maar toch weten wij het voor elkaar te krijgen om een wedstrijd met 6 man te moeten spelen. Hopeloze zaak natuurlijk en erg jammer want dit was een tegenstander die we hadden kunnen hebben. Zat niets anders op om maar alles te geven wat we hadden. Moet zeggen dat we dat helemaal niet verkeerd deden. Volgens mij was Smeeing/BDC ook verrast want we begonnen met een 4-1 voorsprong. We kregen het zelf voor elkaar om met een voorsprong de rust in te gaan: 8-10, er is nog hoop! Ongeveer 10 minuten na rust brak het bij ons en was het ineens snel een kansloze achterstand. Darryl viel tegen het einde ook nog uit met een blessure en toen waren er nog maar 5. De tegenstander (die toen dus al vrij ver voor stonden), waren zo aardig om hun 2e keeper bij ons te laten meedoen. Sportief gebaar, wordt gewaardeerd.

Denk dat we gezien de omstandigheden best tevreden mogen zijn met het vertoonde spel. Het is mij ook duidelijk geworden dat ook ik een dagje ouder wordt, dacht dat ik dood ging tegen het einde!

AHC/Westsite 1 – Leidsche Rijn 1 21-19
Deze wedstrijd was eigenlijk ingecalculeerd als verlies partij. Leidsche Rijn stond namelijk op dat moment ongeslagen bovenaan en bij ons waren er weer veel afwezigen. Maar…. Een verrassing vond plaats: we hebben zowaar gewonnen! Ik was er niet bij deze wedstrijd maar volgens Rutger was het spektakel. Van wat ik heb gehoord speelde onze nieuwe aanwinst Alex de sterren van de hemel, goed om te horen!

FIQAS/Aalsmeer 4 – AHC/Westsite 1 19-21
Tegen welk team van Aalsmeer je ook speelt, het zijn altijd lastige wedstrijden. Dit keer was het niet anders. We begonnen zoals we wel vaker doen: belabberd! De achterstand moest oplopen tot 8-2 voordat we eindelijk wakker werden en de inhaalrace inzette. We wisten terug te komen tot 9-9 om vervolgens alles weer weg te geven. Ruststand was uiteindelijk 12-9.

De 2e helft begon hetzelfde. Weer liep Aalsmeer uit, dit keer tot 18-12. Met veel vechtlust en aardig wat geluk, kwamen we toch weer terug. Met nog 2 minuten te gaan, kwamen we zelfs voor het eerst op voorsprong: 19-20. In de laatste minuut kregen we een penalty, dat zou de beslissing toch moeten zijn zou je denken. Maar nee, hij gaat mis…. Nog een paar seconde met samengeknepen billen dus! Aalsmeer probeert het met een afstandschot die mooi wordt gepakt door Darryl. Vanaf toen was het een kwestie van geen fouten maken en rustig uitspelen. Dat lukte en we scoorde zelfs nog in de laatste seconde. Kan niets anders zeggen dat we hier erg goed zijn weggekomen.