Klaar voor de start,… Slechte start,…. AF!

Herenverslag van de eerste 4 wedstrijden, door Stefan Harms

De heren maken tot nu toe de slechte seizoensstart ooit mee: 4 gespeeld, 4 verloren. Slechte verliezer als ik dit keer geen hele uitgebreide verslagen. De eerste wedstrijd op het programma was gelijk een lastige daar ik US inschat als een van teams

die mee gaat doen om het kampioenschap. Ondanks dat het wel een team is waar wij doorgaans vrij aardig tegen uit de verf komen, wisten we dit keer geen vuist te maken. Ik denk dat we individuele klasse niet onderdoen voor deze jongens maar US heeft er duidelijk wat meer trainingsuurtjes in zitten dan wij: één team tegen los zand. Van begin tot eind waren we de mindere en dus een terechte overwinning voor US: 21-25 Een week later uit bij Najaden met een team wat nog amper met elkaar samen heeft gespeeld. Met 3 nieuwe jongens en een invaller uit het 2e moeilijk tot scoren. Verdedigend stonden we wel redelijk en ook Attila stond zijn mannetje op doel waardoor Najaden heel lang niet echt wist uit te lopen. Na ongeveer 10 minuten in de tweede helft kwamen we in een dip en stonden we ineens 6 punten achter. Toch wisten we ons terug te vechten tot nog maar 2 punten achter om het vervolgens op de belangrijke momenten te laten liggen. We misten een paar open kansen, 2 minuten straf op een cruciaal moment, het zat allemaal net even niet mee. Eindstand: 22-20.

De wedstrijd tegen Aalsmeer was naar mijn mening het dieptepunt tot nu toe. Het is een jong team met heren die aardig kunnen handballen maar hier zouden we met onze ervaring toch echt van moeten winnen. Het zag er ook heel lang naar uit dat dat zou gebeuren. We hebben de hele wedstrijd voor gestaan maar door domme fouten, gemiste kansen en soms wat eigenaardige scheidsrechterlijke beslissingen stonden we vlak voor tijd ineens gelijk. Met nog 1 minuut te gaan en balbezit, moet je dan minimaal een gelijkspel uit het vuur slepen. Dit gebeurde echter niet. We kregen een (onterechte) vrije bal tegen vanwege indringen waardoor Aalsmeer nog één aanval kreeg. Ze wisten in de laatste seconde de hoekspeler te bereiken die vanaf min of meer de achterlijn de bal via een stuk of 6 palen in de goal wist te werken: 25-26. Fijn, weer verloren! Heren: geen feestjes meer de avond voor de wedstrijd! Was overigens mijn feestje J, sorry mannen!

Tegen Auto Smeeing/BDC 2 geen sprake van feestjes en dus weinig om ons achter te verschuilen behalve dan dat we het zonder keeper moesten doen. Gelukkig was Yair bereidt om op doel te staan (dank daarvoor!) en, zoals we allemaal weten, kan hij dat aardig. Hij was naar mijn mening zelfs de man van de wedstrijd. Als de keeper (die eigenlijk geen keeper is) de man van de wedstrijd wordt, weet je al hoe laat het is. Aanvallend ging het stroef en verdedigend was het vaak gatenkaas.

Ondanks dat wisten we ons in de eerste helft door met name individuele acties nog staande te houden en zelfs met een voorsprong de rust in te gaan. Begin van de 2e weer helemaal weg. Met nog een kwartier te spelen stond het 18-13 en die achterstand kwamen we niet meer te boven. We begonnen daarna wel weer te scoren maar helaas deden zij dat ook, eindstand: 26-21.

Je zou het dus best wel een slecht begin kunnen noemen. Positief puntje: kan vanaf nu alleen maar beter gaan.