AHCwandelfototocht 31 Mei 2015

Op 31 mei j l vond de AHCwandelfototocht plaats in het Adamse bos. Prachtig weer voorspeld…..maar NEEEEE, het was echt alleen voor diehards zoals in de bijzondere groep die deelnam een optie om die 7 km te doorstaan. Klasse, mensen, we vonden het geweldig dat jullie er allemaal waren!!, wat een noodweer….

De opdracht was: op 5 plekken foto s maken van resp. water en (omgevallen) bomen/ viaduct en snelweg/ Hooglanders/ radar of recreatie/ ringvaart. Bonuspunten te verkrijgen als je er in slaagt vast te leggen: een paard/iets bloeiends/een brug(getje)/ vliegtuig/ een vogel.

De mooiste foto s zouden tentoongesteld worden in het Bosbaanbezoekerscentrum, waar educatief medewerkerster Miriam Klinkhamer de keuze zou bepalen. En inderdaad: de foto s die zij het meest sprekend vond uit de persoonlijke collecties hangen vanaf donderdag 2 juli tot 30 juli op de eerste verdieping.  En, wat meer is: van iedereen die ons de gemaakte foto s opstuurde hangt er EEN bij!! Ga dus kijken, het is hartstikke leuk geworden: een echte AHCexpositie!!

De AHC-jury heeft het volgende oordeel:

Florence en Joke hebben zich het beste aan de opdracht gehouden. Zelfs vervangende foto s als een onderdeel NIET werd vastgelegd werden in de mail toegelicht: paard / hond, hooglander / koeienvlaai. Met nog een stukje otospiegel in beeld (heeee, was dat ook op de route?) werd een boot in de ringvaart gespot. De hond won deze serie: kijk zelf maar hoe leuk.

Florian en Marijke: kwalitatief hoog!, de opdracht nonchalanter. Miriam was onder de indruk van de foto van de klassieke Karsenlaan (stond niet op ons lijstje…) die hangt dus zeker boven. En een prachtige boomwaterpartij heeft de selectie ook doorstaan. Van hen dus twee foto s, knap werk.

Peter en Erna: absoluut de meest originele. Opvallende invalshoeken bij de opnames. Ook heel kunstzinnig, alternatieven zoekend (paardbord/ hoogslak ipv hooglander), en als enige een vliegtuig: chapeau!! De serie bloeiends vonden wij errug mooi, maar Miriam besliste dat de brug het moest worden door het unieke opnamestandpunt.

Petra en Sem: Petra zorgde voor het materiaal; Sem, onze jongste deelnemer, voor het echte werk. Opvallend was de serie mooie bomen en waterpartijen. Veel opdrachten gemaakt, en was dat daar in de verte nou een hooglander of een wildplasser? Miriam besliste: het werd het paard. Die foto kun je dus boven bewonderen.

Pim en Lucienne:  hebben zich, niet helemaal onverwacht, totaal niet aan de opdracht gehouden, maar een zeer eigen invulling gegeven aan de opdrachten. Je ziet meteen waar het hart van vol is: alleen drie (leuke!) opnames van AHCers werden ingestuurd. In 1 daarvan zagen wij (met enige moeite) de combinatie bloeiend/bomen/recreatie. Miriam koos die resoluut.

Pien: maakte zelf al een strenge voorselectie. Wij kregen alleen de drie toppers doorgestuurd. Keurig volgens de opdrachten, Pien dat hadden we nooit gedacht meid! Brug en paard hebben wel bonuspunten opgeleverd uiteraard, maar de aalscholver trok aan het langste eind.

Nienke: oneerlijke concurrentie want met voorkennis….bijna alle opdrachten gemaakt. Is een helicopter ook een vliegtuig? Ja toch? Weer een punt. Helaas: geen ringvaart. Van alle deelnemers vind je in haar map wel een aardige foto. Het bruggetje was volgens Miriam de allermooiste.

Milja: ook geen eerlijke concurrentie, maar heeft minder met fotografie dan met organiserende taken als het bewaken van de juiste route bijvoorbeeld (toch misgelopen want men luisterde niet!!!). Uit haar bescheiden ingestuurde opnames koos Miriam de omgevallen boom.

Audrey en Roland: we hebben ze absoluut zien fotograferen, maar helaas is er van hen geen bijdrage binnengekomen. Misschien iets misgegaan? Wij schatten hen zeker getalenteerd!! Mochten ze alsnog iets insturen zetten we ze op facebook. Voor de expositie is het helaas te laat.

Alle foto s komen op de AHC facebook site, de geselecteerde en alle andere. Daarbij zijn ook leuke foto s van AHCers in de mappen van Florian, Pim, Florence en Nienke. Ga kijken!!

De op A4-formaat geëxposeerde foto s worden bij de eerstvolgende activiteit aan de makers uitgereikt.

Gefeliciteerd allemaal!!

Petra, Milja en Nienke

AHC'31

Tsja,....

Translate »