Nikki: DAMES 1 VINDT AANSLUITING BIJ HET LINKERRIJTJE

Afgelopen zondag trad Dames 1 aan tegen hekkensluiter Aristos 2. Ondanks vooralsnog tegenvallende resultaten voor Aristos in deze competitie, is het geen tegenstander om te onderschatten. Want:
1) eigen sporthal in Amsterdam = impressive;
2) rollende geluidskoffer met Broederliefde om 10 uur ’s ochtends = rough;
3) hars.
Een stroef begin voor de dames van AHC ’31. Zoals wel vaker deze competitie kijken de dames de eerste 10 minuten aan tegen een achterstand. Heldere instructies vanaf de bank in de aanval (2 keer ROOHOOOOND!) en goed uitstap werk op de opbouw, zorgen ervoor dat de spirit erin komt. Nog voor rust weten de dames van AHC de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ruststand: 5-9.
Het doel van de tweede helft is doelpunten maken. Doe mij maar 20! Roept Saar. En 20 zouden het er worden. Vanuit een fanatieke en sterke verdediging worden de hoeken en opbouwers afwisselend en effectief uitverdedigd. Met resultaat: Aristos weet in de tweede helft maar 2 keer te scoren. Mede dankzij Rosine die veel hoekballen stopt. Aanvallend vallen twee dingen op. Coach Saar, helaas geblesseerd, merkt terecht op dat bijna elke speelster het net vindt. Er wordt goed druk gezet, waardoor iedereen wel een keertje vrijgespeeld wordt. Aristos had maar 1 wisselspeler en was duidelijk vermoeid, wat het voor ons makkelijk maakte om ons eigen snelle spel te spelen. Verbeterpunt voor volgende week: minder snelle tegenaanvallen missen, maar gewoon erin rammen!
Eindstand: 20-7.