Karlijn Bekkernens: Mijn eerste thuiswedstrijd bij AHC31

Mijn eerste thuiswedstrijd bij deze gezellige en leuke vereniging ๐Ÿ™‚ .

Na twee mooie wedstrijden van dames 2 en 3 die al gewonnen waren, waren wij dan eindelijk aan de beurt. Het begon wat stroef aangezien de tegenpartij met blauwe shirtjes aankwamen en geen reserve shirts mee hadden. Op zich geen mega probleem maar de scheidsrechter was aardig van de regeltjes en vond het maar niks. Aangezien we toch graag wilden spelen hebben we na wat overleg onze rode reserve shirts aan gedaan. Tijd om in te gooien en nog even te schieten. De keeper warm gooien was niet echt nodig want Annet was al aardig warm na haar overwinning met dames 2. Naast Annet waren ook Gina en Linda van de partij tijdens onze strijd tegen Westsite.

De eerste helft liep wat stroef. Ondanks dat we allemaal heel graag wilden was de โ€˜strijdlustige feelingโ€™ er nog niet helemaal. De stand liep gelijk op en dat maakte het ook spannend. De verdediging stond nog niet sterk, er vielen gaten die niet nodig waren. Omdat Westsite veel 1 op 1 speelde en graag wilde passeren moesten we echt aan onze verdediging werken. Meer schuiven, elkaar rugdekking geven! Vanaf afstand kon er niet veel ingeschoten worden aangezien we vrijwel alle ballen konden blokken. Met complimenten aan Melanie die ondanks haar lengte het middenblok echt naar een hoger niveau tilde! Ondanks dat we er hard voor vochten eindigde de eerste helft met 13-10 voor Westsite. Tijd om nog harder te vechten dus!!! Het spel was namelijk nog wat slordig en er was meer uit te halen.

Na een goede peptalk van Sarah en Joy in de rust konden we er weer tegenaan! We moeten netter spelen en er mag wat meer passie in. Onze verdediging stond gelijk beter vanaf het begin van de 2e helft gelukkig! Hierdoor kon Annet meer ballen pakken. Een fijn begin. Het lukte ons om een kleine voorsprong te krijgen richting het einde van de tweede helft maar nog steeds liep het aardig gelijk op. Wieke knalde er achter elkaar een aantal lekkere ballen in! Het hele team begon beter te spelen.

Hoe jammer het dan ook is, aan het einde kregen we wat harde ballen om de oren tegen en dit zorgde uiteindelijk voor een eindstand van 20-20. We hebben ons wel goed herpakt in de tweede helft maar we hadden meer gekund(!) en verdiend! Om het toch even van de positieve kant te benaderen, we hebben niet verloren en er wel een puntje bij! Op naar de volgende wedstrijd om hier de overwinning wel weer te pakken! Heeeeeu ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚