Joakim: Heren 1 wint derby della Tommie

Niemand was afgelopen week blijer dan Tommie. Ten eerste omdat hij weer eens normaal kon handballen (normaal is misschien niet het juiste woord, maar goed, Tommie kon weer als Tommie handballen!) en ten tweede omdat zijn teamgenoten genoeg deden om zijn lokale derby te winnen van Vido. De afgelopen drie wedstrijden van de heren waren niet best en alhoewel het gewonnen werd met tien punten van Zaanstreek, was het geen goede handbal wedstrijd. De wedstrijd tegen Vido was dat wel, met twee ploegen die wilde handballen.
De heren begen goed aan de wedstrijd en stond binnen 15-20 minuten op voorsprong dankzij goede combinaties voorin en een feller verdediging dan de afgelopen weken. Vido probeerde wel om terug te komen, maar dichterbijer dan twee punten kwamen ze nooit. De heren bleven koel terwijl Vido meer en meer energie verspilde aan de scheidsrechter. Na rond 40 minuten gespeeld te hebben hadden de heren genoeg kansen om de voorsprong te vergroten naar de gewilde vijf-zes punten, maar de juiste concentratie ontbrak en de verschil bleef bij drie of vier punten. Met rond 5 minuten te gaan werd het wel eventjes spannend toen Vido weer terug naar twee punten kwam, maar uiteindeljk werd het toch met vijf punten gewonnen dankzij een paar late doelpunten. Misschien mede daardoor voelde het als een vrij makkelijke overwinning met 21-26 als eindresultaat.
Volgende week is het tijd voor de enige echte derby van dit seizoen, thuis tegen US. Omdat onze thuishal niet voldoende faciliteiten hebben om een derby te laten plaats vinden is het, op verzoek van de politie en gemeente, verplaatst naar naar de Calandhal in Nieuw-West. Deze hal biedt genoeg ruimte voor de publik, zonder dat de spelers in gevaar komen. Er mag zelfs bier op de tribune gedronken worden, iets wat in de Sporthallen Zuid kennelijk niet mag (iets wat jullie verslaggever vorige week kreeg te weten van een niet al te vriendelijke ambtenaar).
De wedstrijd tegen US begint om 12.25 om te dronken fans te voorkomen, weer op verzoek van de politie. De deuren gaat een uur van te voren open.