Chantal: Lelystad 2 – Dames 3

De schrijfster van deze stukjes heeft zich voorgenomen alleen iets te schrijven als het een leuke of spannende wedstrijd was. Afgelopen zondag 15 januari was weer zo eentje voor in de boeken. Na een lange rit naar Lelystad, waarbij we (helaas) net niet naar Batavia Stad gingen maar naar sportpark de Rietlanden, hadden we wel zin om wat te doen.

Lelystad stond laatste en wij 7e. Doelen stellen voor deze wedstrijd was dan ook makkelijk, namelijk met 8 doelpunten verschil winnen. Een positief doelsaldo staat toch mooier in het overzicht.

De wedstrijd begon soepel in het voordeel van AHC. Vanaf de hoek was ongeveer een gat van 4 meter, waar gelijk gebruik van werd gemaakt. De trend voor de eerste helft was gezet. AHC speelde lekker op tempo in de aanval en wist soms goed gebruik te maken van de gaten die ons werden aangeboden. Niet alles werd even netjes afgerond, waardoor we 9 punten uitliepen in de rust. Onze verdediging verliep traag, maar gelukkig hun aanval ook en Catriona stond lekker te keepen. We hebben de tegendoelpunten op 2 weten te houden.

In de rust hadden we veel goede moed en afgesproken om sneller te spelen. Het begon goed met mooie breaks, onder andere Anne-Sophie zat lekker in de wedstrijd en was in staat om én hard te rennen én de bal te vangen én te scoren. Essentiële onderdelen van een break.

Het euforische gevoel was echter van korte duur… Nadat een speelster en onze keepster er met 2 minuten tegelijk uit waren gestuurd, had de scheidsrechter besloten om ons niks meer te gunnen en werden het vrijwel alleen vrije ballen voor de tegenpartij. Op een gegeven moment had een van onze speelsters er genoeg van en werd ook de scheidsrechter neergehaald. Dit ging uiteraard per ongeluk, tijdens het omdraaien bleek een handbal veld toch aan de kleine kant te zijn en kregen ze een hoofd-tegen-hoofd-botsing. De wedstrijd werd voortijdig beëindigd met een eindstand van 14-9 in het voordeel van AHC. Niet met de 8 punten verschil, maar alsnog wel met 2 punten winst konden we snel richting de Kiêbert. Hier was het al snel erg gezellig.

Bij deze proosten wij, DS3, graag met jullie op het nieuwe jaar!